Tıbbi Hizmetler

Günümüzde göz hastalıkları daha fazla artmaya başladı. Bunun en önemli sebebi artık her evde bulunan televizyon, bilgisayar vb. aletlerin kullanımı. Tabi göz hastalıklarına sebebiyet veren birçok etken vardır.

Ancak geçmişe göre artan bu oranların nedenlerinden biri olarak da bu teknolojik ürünlerin fazla kullanımını göstermektedir.

Hastanemiz göz hastalıkları ve bozuklukları tedavisinde hizmet vermektedir.

ŞAŞILIK: Şaşılık her iki gözün paralelliğini kaybetmesidir.Kaslardaki zayıflık veya fazla çalışma kaymaya neden olabildiği gibi görme kaybı da kaymaya neden olabilir.Hastalığın sebebine göre, zaman zaman veya sürekli olabilir.
Şaşılığın tedavisinde amaç sadece kozmetik şikayetlerin giderilmesi değildir.Göz tembelliğinin düzeltilerek görmenin artırılması ,varsa çift görmenin ve anormal baş pozisyonunun düzeltilmesi,göz hareketlerinin serbestleştirilmesi gibi tedavilerde şaşılığın tipine göre hedeflenmektedir.
Bu nedenle şaşılığın tedavisi hasta ile doktorun işbirliği içinde olduğu bir tedavidir.Ve tedavide cerrahinin yanında gözlük,kanama tedavisi,göz egzersizleri gibi tedavilerle gerektiğinde kombine edilmelidir.
Hastanemizde şaşılık cerrahisinin yanında gözlük ihtiyacına bağlı kaymalar ve göz tembelliği tedavisi uygulanmaktadır.

 

GLOKOM (GÖZ TANSİYONU): Glokom göz içi basıncı artışı nedeniyle görme siniri hasarı oluşması durumudur.Glokom erken teşhis ve tedavi edilmediği taktirde görme kaybına varabilecek sinsi bir hastalıktır.Glokomda görme kaybı oluştuğunda ,geri dönüş şansı yoktur.
Bu nedenle hiçbir şikayet olmasa da her yıl düzenli olarak göz tansiyonu kontrol edilmelidir.Özellikle yakın akrabada glokomu olanlar ve 40 yaşın üstündekiler daha yüksek risk grubundadırlar.Hastanemizde rutin göz muayenesi içinde göz içi basıncı ölçümü,görme siniri muayenesi yapılarak glokom taraması,teşhisi ve tedavisi yapılmaktadır.

 

RETİNA BÖLÜMÜ:Retina görmemizi sağlayan,sinir liflerini içeren gözün arka tabakasıdır (göz dibi)

 

 

RETİNAYI ETKİLEYEN BAŞLICA HASTALIKLAR

  1. Diyabetik Retinopati
  2. Hipertansif Retinıpati
  3. Retina Dekolmanı
  4. SMD (yaşa bağlı maküla defenerasyonu)
  5. Retinal Damar Tıkanıklıkları
  6. Retinitis Pigmentoza (tavuk karası)
  7. Göz travmalarına bağlı retina hasarı
  8. AVD (gözde sinek uçuşmaları)
  9. Hastanemizde retina hastalıklarının teşhisi yapılmaktadır.
     


ÇOCUK GÖZ SAĞLIĞI: Çocuklarda göz tansiyonu,katarakt,göz tembelliği,gözyaşı kanal tıkanıklığı,şaşılık,gözlük ihtiyacı,göz kapağı bozuklukları gibi hastalıklar görülebilir.
Çocuklarda göz muayenesi yeni doğan döneminden itibaren yapılmalıdır.Daha sonra 6. ve 18.aylarda çocuk doktoru tarafından,3 yaşına gelmeden de mutlaka göz doktoru tarafından yapılmalıdır.Çocuklarda yüksek gözlük ihtiyacı ve göz tembelliği muayene edilmedikçe bulgu vermezler.Geç kalınmış bazı durumlarda kayma ile bulgu verirler.Göz tembelliği ne kadar erken tespit edilip tedaviye başlanırsa görme artışı ve varsa kaymanın düzelmesi o oranda yüksek olur.Bu hastalık 10 yaşına kadar tedavi edilebilir.
Hastanemizde 2 yaşını doldurmuş daha önce damlalı muayene olmamış çocuklarda hiçbir şüpheli bulgu olmasa da rutin muayenede göz tembelliği-gözlük ve retina muayenesi yapılmaktadır.Çocuklarda gözyaşı kanalı tıkanıklığı 1 yaşına kadar masaj ve damla ile düzenli takip edilip,kanalı açılmayan çocuklarda 1 yaşında sondalama müdahalesi ile tedavi uygulanmaktadır.

 

 

OKÜLOPLASTİ VE GÖZ ESTETİĞİ:

  1. Kapak Düşüklüğü (ptozıs)
  2. Kapakların içe dönmesi(entropiyon)
  3. Kapakların dışa dönmesi (ektropiyon)
  4. Kapak tümörleri
  5. Nevus(ben) ve ksantelazma
  6. Arpacık (şalazyon)
  7. Gözyaşı kanal tıkanıklığı
  8. DSR ameliyatı hastanemizde uygulanmaktadır.
     


KORNEA VE KONTAKT LENS: Hastanemizde çeşitli kornea hastalıklarının tespit ve tedavisi ile kontak lens muayenesi yapılmaktadır.

 

Bunun dışında hastanemizde yetişkin bir hastanın göz muayenesinde; 

  1. Göz tansiyon ölçümü
  2. Görme keskinliği ve gözlük muayenesi
  3. Retina muayenesi (göz dibi muayenesi)
  4. Göz kapaklarının muayenesi
  5. Göz kaslarının muayenesi
  6. Gözyaşı kuruluğu ve gözyaşı yolları kanal tıkanıklığı muayenesi rutin olarak yapılmaktadır.
  7. Yetişkin bir insanın şikayeti olmasa bile yılda bir kez göz muayenesi olması gereklidir.
Paylaş: